SOHBET






Film ,Video Yüklendi. Play'e Tıklayıp izleyebilirsiniz

PAC-MAN 30. Yıl Dönümü oyunu Google’da yayınlandı

PAC-MAN 30. Yıl Dönümü oyunu Google’da yayınlandı



Hayatının hemen her çağında birisi Pac-Man ile karşılaşmış, onu kovalayanlardan kaçmış, doymak bilmeyen Pac-Man’i onu kovalayanlara yakalatmamak için çokça uğraş vermiştir… PAC-MAN 30. yıl dönümü Google’ın anasayfasına taşındı…

Çocukluk dönemimizin ilk oyunlarından olan Pac-Man, ilk olarak 1980 yılında Namco tarafından yapılan bir arcade oyundur. Labirentler arasında bulunan diskleri yemeye çalışan Pac-Man, diğer taraftan da oyun içindeki hayalet ve canavarlardan kaçarak oyunu bitirmeye çalışıyor. Pac-Man büyük sarı diskleri alınca da kısa bir süreliğine hayalet ve canavarları da yeme imkanına sahip oluyor. Ayrıca o esnada tüm canavar ve hayaletler de mavi renge dönüşüyor. Ayrıca oyun içinde kiraz, çilek gibi çıkan meyveleri de yiyince, ek puan kazanma şansı yakalanıyor..

Türkiye’de de bir zamanlar televizyonların karşısında atarilerin en beğenilen oyunlarından olan Pac-Man, 21 Mayıs 2010 tarihinde, ortaya çıkışının 30. yılına özel, Google’ın anasayfasına ulusal doodle olarak yansıtıldı.

Tüm dünya genelinde bilinen bir oyun olma özelliğini taşıyan Pac-Man, Google’ın anasayfasında da bugün itibari ile oynanabiliyor… jeton at oyna :)

0 yorum:

Yorum Gönder